Imponerende!

Kvinesdals rockefestival klarer å få inn en rekke kjente navn på sin artist liste hvert eneste år. Gå inn på nettsiden og gå til ”les om artistene” for å få den fulle oversikten. Det er imponerende hvor mange verdenskjente artister som står på plakaten i en festival i lille Norge.

 

Personlig tror jeg at noen av grunnene til at man klarer å få slike stjernenavn til Norge er at det er forholdsvis enkelt å legge inn Norge på en Europa turne. Derfor er det naturlig at festivalene i Norge ser på datoene for festivaler i Europa og prøver å tenke praktisk. Det er ikke slik at man skal tilpasse seg alle andre, men man må også tenke på at artistene gir nordmenn en sjanse ikke omvendt. Selvsagt trenger kjente artister å fremme sine nye album. De trenger å vise seg frem. Samtidig må man stikke fingeren i jorden og være realistisk. Det er lite sannsynlig at artisten vil oppleve en voldsom økning i platesalget selv etter en festival i Norge. Grunnen er enkel: ikke stor nok befolkning. Selv om alle som er på festivalen kjøper album, vil ikke det knapt merkes på salgstallene. Så at man har så mange forskjellige artister som besøker festivaler i Norge viser mer om festivalpublikum enn lønnsomheten. Tror jeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>